
مواد لازم | |
ترخینه | 250 گرم |
نخود | 1/2 لیوان |
لوبیا | 1/2 لیوان |
پیاز | 4 عدد |
فلفل سیاه | 500 گرم |
نعنا خشک و کشک | به مقدار لازم |
آش ترخینه یکی از غذاهای اصیل سنتی کرمانشاه محسوب میشود. ترخینه به شکل خمیر خشک است که از ترکیب بلغور گندم،دوغ،زرد چوبه،فلفل سیاه،گل زرد و نعنا خشک درست شده است
طرز تهیه:
ابتدا از شب قبل عدس و لوبیا را خیس کنید و آب آ« را تا روز بعد چند بار عوض کنید،سپس پیاز هارا خورد کرده و با مقداری روغن تفت دهید تا نرم شود،نخود و لوبیا را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید و سپس 6 لیوان آب را به آ« اضافه کنید و حرارت ملایم به آن بدهید
بعد حدود 1 ساعت عدس،ترخینه،نمک و فلفل را اضافه کنید و پس از 30 دقیقه سبزی آش را اضافه کنید توجه داشته باشید که سبزی را باید خوب بشویید و ریز ریز خورد کنید
سپس با حرارت ملایم اجازه دهید تا آش جا بیافتد و با کشک و نعنا داغ سرو کنید
نکته:
برای تهیه نعنا داغ،مقداری نعنا خشک را در مقداری آب خیس کنید و سپس آبکشی کنید و آ« را در روغن تفت دهید تا تغییر رنگ دهد و کمی تیره تر شود
منبع:ایران کوک
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.