خواص چای سرد

f1e3dde0 5f12 4a24 90d2 92bc5c5e4846 - خواص چای سرد

چاي سرد نوشيدني مناسبي براي روزهاي گرم سال به شمار مي رود.

خواص چاي سرد شبيه خواص چاي گرم است و گفته مي شود بيش از 700 نوع ماده مختلف مانند آنتي اكسيدان، آمينواسيد، ويتامين C، E وK  را دارا است. آنتي اكسيدان به بدن كمك مي كند تا در برابر صدمات سلولي راديكال هاي آزاد مقابله كند.
چاي همچنين رشد سلول هاي سرطاني و توليد رگ هاي خوني تغذيه كننده اين سلول ها را متوقف مي كند. مصرف منظم چاي سرد احتمال ابتلابه سرطان پروستات، معده، سينه، روده بزرگ و مري را كاهش مي دهد. گفته مي شود مصرف حدود 28 گرم چاي سرد حاوي بين 145 تا 200 ميلي گرم فلاونوئيد است. علاوه بر اين مصرف چاي سرد باعث تقويت سيستم ايمني مي شود. همچنين از جرم دندان ها جلوگيري مي كند. فلورايد موجود در چاي براي دندان ها مفيد و داراي خواص آنتي باكتريال است.
از آنجا كه چاي سرد يك نوع آنتي بيوتيك طبيعي است، در بريدگي هاي سطحي و حشره گزيدگي كاربرد دارد. بدين منظور بايد مقداري چاي سرد تازه (ترجيحاً چاي سبز) را روي مقداري پنبه ريخت و محل گزيدگي يا بريدگي را با آن ماساژ داد تا سوزش و درد به سرعت از بين برود. علاوه بر اين چاي سبز رشد سرطان پوست ايجاد شده بر اثر خورشيد را كاهش مي دهد. نوشيدن نصف ليوان چاي سبز سرد در روز، فشار خون را كنترل مي كند و از ابتلابه مشكلات فشار خون جلوگيري خواهد كرد. علاوه بر اين مانع از ابتلابه بيماري هاي پاركينسون و آلزايمر مي شود.
نوشيدن چاي سرد سياه، سه بار در روز، احتمال ابتلابه سكته قلبي و صدمات عروق قلب را كاهش مي دهد. همچنين كلسترول و قند خون را نيز كاهش مي دهد و استخوان ها را محكم تر مي كند. مصرف چاي سرد استرس را كم مي كند و از اين رو سطح هورمون كورتيزول و هورمون استرس در كساني كه چاي مي نوشند پائين تر است. كاتچين (catchins) نوعي فلاونوئيد است كه با بيماري ها مبارزه مي كند.
گفته مي شود هر چه زمان دم كردن چاي بيشتر باشد، ميزان فلاونوئيد نيز بيشتر خواهد بود. از اين رو هر چه چاي رقيق تر باشد ميزان فلاونوئيد موجود در آن كمتر است اما با اين حال باز حاوي مقدار قابل توجهي فلاونوئيد است. مصرف چاي سرد باعث سوختن كالري بيشتري در بدن مي شود. همچنين به دليل وجود تركيبي به نام ال تيانين (L-theanine)، واكنش سيستم ايمني بدن به عفونت هايي مانند سرماخوردگي عادي افزايش پيدا مي كند. همچنين با مصرف چاي برخي از باكتري ها از بين مي روند و روده ها از سلامت بيشتري برخوردار خواهند بود.
منبع:روزنامه ایران

امتیاز دهید
ارسال دیدگاه