
خواص دانه پرخاصیت کینوا
⬅️ کینوا منبع غنی و عالی از پروتئین، فیبر، آهن، مس، تیامین و ویتامین B6 است. این ماده همچنین منبع بسیار خوبی از منیزیم، فسفر، منگنز و فولات میباشد. منبع خوب بدان معناست که هر وعده غذایی از کینوا میتواند حداقل ده درصد از ارزش غذایی روزانه فرد را تأمین کند، در حالیکه منبع عالی بدان معناست که هر وعده غذایی از کینوا میتواند حداقل بیست درصد از مواد مغذی مورد نیاز بدن را فراهم آورد. ترکیب غیر عادی و استثنایی پروتئین، روغن، چربی، مواد معدنی، اسیدهای چرب، آنتی اکسیدانها و ویتامینها در کینوا، این ماده را به یک غذای مغذی تبدیل کرده است. فیتوهورمونهایی که در کینوا یافت میشود برخلاف بیشتر گیاهان است. فیتو هورمونها به تنظیم رشد گیاهان کمک میکند. برخی از انواع فیتوهورمونها که به فیتواستروژن معروفاند، به عنوان درمانی برای نشانهها و علائم یائسگی مورد مطالعه قرار گرفته اند زیرا برخی از اوقات همانند استروژن در بدن عمل میکنند.
یک پروتئین کامل:
⬅️ کینوا برای اینکه تنها گیاهی است که میتواند پروتئین کامل بدن را تأمین کند و تمامی آمینو اسیدهای مورد نیاز برای حفظ تعادل سلامتی بدن را فراهم آورد بسیار مشهور است. آمینو اسیدهای ضروری یکی از مواردی است که بدن نمیتواند خود آن را تولید کند و پروتئین کامل حاوی تمامی این آمینو اسیدهای ضروری است. 9 آمینو اسید ضروری وجود دارد که شامل هیستیدین، ایزولوسین، لوسین، لیزین، متیونین، فنیل آلانین، ترئونین، تریپتوفان و والین است. بر خلاف سایر غلات، کینوا منبع خوبی از لیزین است. کینوا و سایر غلات سبوسدار همچنین حاوی ۲۵ درصد پروتئین بیشتری نسبت به غلات تصفیه شده هستند.
فاقد گلوتن:
⬅️ رژیم غذایی فاقد گلوتن برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک و عدم تحمل گلوتن شدید توصیه میشود. از آنجایی که کینوا به طور طبیعی فاقد گلوتن است میتواند بهترین گزینه برای رژیم غذایی فاقد گلوتن باشد. محصولاتی که از کینوا یا گندم سیاه ایجاد شدهاند حاوی آنتی اکسیدان بیشتری نسبت به محصولات بدون گلوتن دیگر هستند. پلی فنولها مواد شیمیایی هستند که از سلولها و مواد شیمیایی بدن در مقابل آسیبهای حاصل از رادیکالهای آزاد محافظت میکنند. رادیکالهای آزاد اتمهای فعالی هستند که باعث ایجاد آسیب به بافتهای بدن میشوند.
پایین آوردن کلسترول خون:
⬅️ محتوای خوب فیبر در کینوا میتواند در پایین آوردن سطح کلسترول خون مفید باشد. فیبری که به هضم کمک میکند نیازمند اسیدهای صفراوی است که تقریباً از کلسترول ساخته شدهاند. زمانی که سیستم گوارش شما بهبود مییابد، کبد کلسترول موجود در خون را برای ایجاد اسیدهای صفراوی بیرون میکشد بنابراین سطح کلسترول خون پایین میآید.
سلامت قلب:
⬅️ پایین آمدن سطح کلسترول خون به معنای داشتن یک قلب سالم است اما کینوا مزایای دیگری نیز برای قلب دارد. کینوا دارای بسیاری از فلاونوئیدهاست که میتواند در مقابل بیماریهای قلبی محافظت کننده باشد. علاوه بر این، کینوا میتواند اسیدهای چرب تک غیر اشباعی را برای بدن فراهم کند. این اسیدهای چرب شامل اسید چرب امگا ۲ و آلفا لینولنیک اسید است. بیشتر غذاها زمانی که تحت فرآیند اکسیداسیون قرار میگیرند اسیدهای چرب سالم خود را از دست میدهند اما مواد مغذی موجود در کینوا با جوشیدن، بخار دیدن و پخته شدن افزایش مییابد.
سیستم گوارش:
⬅️ یک فنجان کینوای پخته شده حاوی ۲۱ درصد فیبر است و این موضوع برای روده و سیستم گوارش بسیار عالی است. کینوا همچنین از سایر غلات قابل هضم تر است. همچنین مصرف کینوا، گندم سیاه و جوی دوسر حس سیری بیشتری در اختیار فرد قرار میدهد.
⬅️ برای کبدهای آسیب دیده و شکمهای نفخ کرده کینوا انتخاب فوقالعادهای است. این دانهها در کشورهای آمریکای جنوبی به دانهی طلایی و خاویار گیاهی معروفاند. کینوا حاوی فیبرهای غیر محلول در آب میباشد که آب را به خود جذب میکند. در نتیجه حجیم شده و باعث تحریک عملکرد رودهها میشود. باید بدانید که حدود یک لیوان از این دانهها حاوی فیبری معادل یک برش نان کامل (سبوسدار) میباشد. اگر از مشکلات گوارشی رنج میبرید بدانید که کینوا همان دانهی مورد نیاز شماست.
دیابت و پرفشاری خون:
⬅️ کینوا سرشار از آنتی اکسیدانهایی به نام کورستین است و پتانسیل بیشتری برای مدیریت دیابت و پرفشاری خون دارد.
طول عمر:
⬅️ فیبر موجود در کینوا میتواند به افراد کمک کند عمر بیشتری داشته باشند. رژیم غذایی سرشار از فیبر میتواند مرگ زودرس را کاهش دهد. همچنین مصرف غلات سبوس دار با طول عمر ارتباط مستقیم دارد.
⬅️ کینوا حاوی مواد معدنی فوقالعادهای با خواص آنتیاکسیدانی است مانند منگنز و مس و … علاوه بر این باید بدانید که این دانهها باعث فعال کردن آنزیمی میشوند که به بدن کمک میکند تا با رادیکالهای آزاد مقابله کند. رادیکالهای آزاد به دلیل عواملی مانند استرس، آلودگی، غذاهای نامناسب و … وارد بدن شده و باعث پیری سلولها میشوند.
کمک به لاغری:
⬅️ لاغر شدن بدون گرسنگی کشیدن آرزوی قلبی خیلی از خانمها و البته آقایان است. دانههای کینوا درست همین کار را میکنند. به خاطر اینکه حاوی میزان زیادی پروتئین هستند و به طور طبیعی سیری ایجاد میکنند. علاوه بر اینها کینوا خیلی زود معده را پر میکند و جلوی پرخوری را میگیرد. باید بدانید که این دانهها کمچرب هستند و شاخص گلیسمی پایینی دارند. برای همین جایگزین مناسبی برای پاستاها، نان و برنج محسوب میشوند. توجه داشته باشید که ۱۰۰ گرم کینوا حاوی حدود ۳۰۰ کالری است.
تسکین دردهای میگرنی:
⬅️ کینوا به خاطر اینکه سرشار از منیزیم است و به آرامش رگهای خونی کمک میکند، جهت رفع درد میگرن مفید است. این دانهها همچنین حاوی ریبوفلاوین هستند، این ویتامین برای مقابله با میگرن مؤثر است. بعد از مصرف روزانه ۴۰۰ میلیگرم ریبوفلاوین، مدت زمان دردهای میگرنی کاهش پیدا می کند.
طرز تهیه انواع غذا با کینوا:
⬅️ هر یک پیمانه کینوا را با دو پیمانه آب یا آب مرغ و گوشت در حرارت ملایم و به مدت 10 تا 15 دقیقه و مانند برنج تا زمانی که آب آن به طور کامل کشیده شود می پزند. کینوا خیلی زودتر از برنج قهوهای میپزد و در واقع از نظر مدت پخت شبیه به برنج سفید است . میتوان از مقداری روغن زیتون، لیموترش، نارنج , سبزیجات خرد شده و گوجه فرنگی و فلفل دلمه ای و کاری و ادویه و سبزیجات معطر، زیتون سبز و سیاه و پیازچه و نخود فرنگی و ذرت و … برای خوش طعم کردن این غذای مفید و مغذی استفاده کرد. پس از پخت، رنگ دانه کینوا مانند برنج گرده سفید مات می باشد.
⬅️ از آن می توان کوفته و کتلت و غذاهای خوشمزه ای تهیه کرد، تهیه آن بسیار ساده و سریع است.
⬅️ از کینوا به عنوان حجم دهنده پروتئینی در سالاد ها می توان استفاده کرد و نیز آنرا به خوبی می توان جانشین برنج نمود.
⬅️ با کینوا (Quinoa) می توان انواع غذاهای گیاهی برگر و دلمه و استانبولی و سالادهای گرم و سرد و حتی نان و سوپ و کوکو و شامی و سوپ های گیاهی و گیاهخواری و یا همراه با گوشت و سبزیجات دیگر تهیه کرد.
منبع : اکسیر حیات
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.